top of page

Initiativtagare:

ylwa och mats woxmark arbetar som professionella hästtränare sedan 2011 i det egna företaget dalecarlian horse academy. de inriktar sig på etisk hästhållning, etisk träning/ridning och har jobbat mycket med problemlösning, speciellt med hästar med trauman.

ylwa och mats är båda utbildade instruktörer och utbildar i belöningsbaseerad hästträning och bettlös ridning med hjälp av verktygen  hästikett  och beridet bågskytte. De är sveriges ambassadörer i world bitless association sedan 2020  och

utgår från rättvik.

Handmatning.jpg

Initiativtagare:

isabella hultgren arbetar som proffessionell hästtränare sedan 2008 i det egna företaget naturligtvisabella. hon inriktar sig på hållbar hälsa för häst och människa och har jobbat mycket med problemlösning, speciellt inom lastning.

 

isabella är utbildad i akademisk ridkonst, frihetsdressyr och hästkommunikaton sedan 2010.  hon är även diplomerad hästmassör, sadelutprovare samt foderrådgivare och vattenkonsult. isabella har utvecklat hexagonal rörelseterapi och hon utgår från växjö.

häst~~POS=TRUNC Legs

vår vision.

hästakademin är: en sammanslutning av specialister som brinner för holistisk hästhälsa och som använder sig av evidensbaserade träningsmetoder.

 

vi vänder oss till: anläggningar (rid- och hästskolor) samt privatpersoner.

Som kund hos Hästakademin: har du en skräddarsydd plan specifikt utformad för ditt mål, dina befintliga kunskaper och behov. Oavsett var i världen du befinner dig får du kvalitetsutbildning från behöriga och engagerade lärare som alltid är tillgängliga via nätet. Vi finns här för att tillhandahålla den flexibla inlärningsupplevelsen du behöver. vi erbjuder även certifiering.

den stora fördelen: med att utbilda sig hos oss, är att du skapar medvetenhet om behovet av förändring runt begränsade och föråldrade tankesätt i hästvärlden.  du får en förståelse för betydelsen av att anpassa dig till nya, evidensbaserade metoder och du visar även att du tar hästens välfärd på allvar genom praktiska åtgärder. du är engagerad i att skapa en trygg och respektfull miljö ur hästens  perspektiv och får därmed också automatiskt ett bättre rykte - det tjänar alla på. vi erbjuder också en stödjande miljö på resan där du kan känna dig trygg och utforska nya sätt att tänka och agera. tillsammans bidrar vi till en positiv förändring i hästvärlden där

hästens perspektiv och känslor alltid hamnar i centrum.

Varmt välkommen till oss

Vi tänker holistiskt och inriktar oss på tre områden:

häst

förståelsen för hästens grundläggande behov, beteenden och signaler. förståelsen för hästens anatomi. inlärning och träning med evidensbaserade metoder.

människa

förståelsen för vår egen påverkan på hästens beteenden. kroppsmedvetenhet och mental träning. förståelsen för vår anatomi och hur den påverkar hästen vid ridning. 

etiska värderingar

att påbörja resan från negativ till positiv förstärkning. 

att påbörja resan från bett till bettlös ridning.

att rida med medvetenhet.

Hästakademin.jpg

Kontakta oss

om du vill komma i kontakt med oss är det enklast att fylla i formuläret nedan:

Tack för ditt mail!

bottom of page