top of page

Horse to Horse, Flocken är navet

Uppdaterat: 17 nov. 2021

När en ny häst ska tillbringa tid hos oss, så är flocken den som tar hand om hästen till en början. I flocken har vi Mentorhästar, och det blir alltid en av dessa som den nya hästen själv väljer ut och tyr sig till. Mentorhästen följer sedan hästen i alla utbildningssteg som en trygghet.

Vi människor brukar komma in efter ungefär tre månader. Under den första tiden, befinner vi oss bara i utkanten och studerar hur den nya hästen kommunicerar med de övriga i flocken. Det lär oss mycket om individen och hur vi ska närma oss när det väl är dags.

Det här är det första steget, Horse-Horse, i det vi kallar H3-metoden

H3 står för H upphöjt till 3 och är en formel för en belöningsbaserad utbildningsmetod som skapar trygga och glada individer. Vi delar in utbildningsfaserna i tre steg, där det första steget Horse-Horse behandlar Hästen och dess grundtrygghet, tidigare erfarenheter, känslor och behov. I det andra steget använder hästen sitt språk och sina signaler för att ta kontakt med människan, vi kallar det steget för Horse to Human. I det tredje och sista steget är det människans tur lära sig Hästiska och prata tillbaka. Målet är alltid sammansvetsade Team, oavsett vad man vill hålla på med, vi anser att en bra grund och en bra relation är en förutsättning!

Visste du om, att Hästvälfärdsgruppen har uppmärksammat vårt arbete? Läs mer här!

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page