top of page

Visste du om...

Uppdaterat: 20 feb. 2022

...att många hästar på Akademin är här, för att de har fått en andra chans i livet? Vi har alltid ömmat för de missförstådda, och att kunna ge dem upprättelse. Därför har vi tagit emot "farliga", "hopplösa", och "de som inte vill mer", tränat dem med belöningsbaserade metoder och gett dem en uppgift, en självkänsla och en flocktillhörighet. Den största känslan för oss är, när någon säger "tänk om jag hade råd att köpa en sån häst!" Då ler vi, och så återberättar vi historien en gång till om just den hästen. Det känns speciellt!


När en ny häst ska tillbringa tid hos oss, så är flocken den som tar hand om hästen till en början.


I flocken har vi Mentorhästar, och det blir alltid en av dessa som den nya hästen själv väljer ut och tyr sig till. Mentorhästen följer sedan hästen i alla utbildningssteg som en trygghet.


Vi människor brukar komma in efter ungefär tre månader. Under den första tiden, befinner vi oss bara i utkanten och studerar hur den nya hästen kommunicerar med de övriga i flocken. Det lär oss mycket om individen och hur vi ska närma oss när det väl är dags.


När en häst har varit på Akademin i ungefär tre månader, så brukar hästen ha landat. Flocken har satt sig, och nu är ofta han eller hon nyfikna på oss!


Under den första tiden, har vi studerat hästen på avstånd för att se om han eller hon kan (inte självklart!) kommunicera med andra hästar och i så fall hur han eller hon går till väga. Det finns finns nämligen individuella skillnader.


Hästar som till exempel alltid fått gå själva och inte har övat på, att interagera med andra, får ofta svårigheter, de vet inte hur man gör helt enkelt. Men oftast finns ett varierat och intressant språkuttryck bestående av kroppsspråk och olika ansiktsuttryck, och det språket kommer de att använda även gentemot oss.


När vi börjar arbeta med hästarna, så har vi skaffat oss en god uppfattning om vad de är för typ av individer. Vi har lärt oss, utan att egentligen störa dem, vilka signaler de använder sig av, för att kommunicera med andra och på vilket sätt de gör det. Nu är det dags att bygga en relation, och det gör vi alltid från marken där vi låter hästarna få vara helt fria, så att de känner att de kan uttrycka sig fritt. Vår uppgift är, att lära oss individens speciella språk och att använda oss av det för att kunna göra oss förstådda. Nyfiken på att lära dig mer om H3-metoden? Varmt välkommen att kontakta oss!


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page