Kommunikation

Att lära sig arbeta med mjuka metoder


 

Kommunikation är bland det svåraste som finns, vi människor pratar hela tiden och ändå förstår vi inte varandra! I hästarnas värld består språket av kroppsspråk och uttryck som de meddelar sig med, och hur spännande vore det inte, om vi lärde oss att se på hästen vad den vill och att prata tillbaka till dem på deras eget sätt? 

Under de här två dagarna så presenterar vi för dig hur du kan börja att använda klicker för att förenkla ditt vardagsliv tillsammans med din häst. Hur får man hästen att stå still utan att vara uppbunden i stallet? Hur leder man hästen utan att det blir bråk? Insläpp och utsläpp i hagen, lyfta hovar, träna för hovslagar- och veterinärbesök och parkera vid uppsittningspall är några av sakerna vi kommer att gå igenom. Och förhoppningsvis inspirerar det dig att fortsätta utforska vidare inom det stora område som allmänt kallas "Belöningsbaserad träning".

Du behöver inga förkunskaper till denna kurs!

Vardag med Klickerträning

Klicker - ett av de verktyg som används inom Belöningsbaserad träning

Klickerträning.jpg

Hur gör jag för att börja?

Vad är Klickerträning?

Klickerträning har länge varit en metod som använts för att träna hundar och den har på senare år också blivit väldigt populär i hästvärlden. Att träna med klicker utesluter inte andra, traditionella metoder men du kommer att märka att det går fortare att lära din häst ett nytt beteende med klicker.

Det går enkelt ut på, att du fokuserar på att leta efter de små bra sakerna hästen gör rätt och belöna dem. Man lägger inte fokus på att korrigera när det blir ”fel”. När ett bra beteende blir förstärkt kommer hästen att upprepa det oftare! Därför brukar man kalla sådana här metoder för "Belöningbaserad träning".

 

Till vem vänder sig Kursen?

Det här är för dig som vill lära dig väldigt enkla grunder som du kommer ha stor nytta av i din vardag! Du är nyfiken på, eller har provat lite grann att jobba med det som till vardags kallas "Belöningsbaserad träning".

 

Under helgen går vi bland annat igenom:

* Kan man se på hästen vad den känner och vad den vill?

* Säkerhet med belöningsbaserad träning

Hur får man hästen att stå still utan att vara uppbunden i stallet?

* Hur leder man hästen utan att det blir bråk?

* Insläpp och utsläpp i hagen

* Lyfta hovar

* Träna för hovslagar- och veterinärbesök

* Parkera vid uppsittningspall

Ylwa och Mats Woxmark har jobbat med vad som kallas "Belöningsbaserad träning" sedan 2014, och tack vare dessa metoder har de inte bara hjälpt många människor att få en bättre förståelse och kontakt med sina hästar, de har också kunnat skola om hästar som tidigare varit stämplade som s.k "problemhästar" till glada och trygga Teamkompisar.

 

PRAKTISK INFORMATION:

 

*PLATS: Hästakademin, Rättvik, vi kommer att vara utomhus om det inte spöregnar

*PRIS: 2.500 kr inkl lunchlåda

*DATUM OCH TID: 20-21 augusti, kl 10-16 båda dagarna

*BOENDE: Du ordnar eget boende! Längst ner på denna sidan rekommenderar vi några närliggande. Det går alltid bra att ställa upp tält eller husvagn/husbil hos oss!

*MAX ANTAL: 7 st

 

Anmäl dig via formuläret här nedanför

Betalning sker till Swish 1233967866 alternativt bankgiro 135-6484 (Dalecarlian Horse Academy),

glöm inte att skriva ditt namn!

Anmälan till helgkurs!

Tack för din bokning! Vi återkommer inom kort.