top of page

Djurskyddets debattartikel publicerad

Uppdaterat: 5 maj
I februari var vi med på ett möte med Djurskyddet i Stockholm där viktiga frågor att prioritera lyftes. Där hamnade hästens grundläggande behov överst på listan och det resulterade i en debattartikel som bland annat publicerades hos Tidningen Ridsport igår.


Ur artikeln:


Men har man då funderat på vad barnen lär sig av detta? Kommer dessa barn att lära sig det moderna sättet att se på hästar, med både deras fysiska och psykiska hälsa för ögonen? Eller kommer de att lära sig att hästar är ett djur som bara ska användas och hanteras?


Vi uppmanar Jordbruksverket att se över hästföreskrifterna och att denna gång se till forskningen och inte näringen i första hand. Och faktiskt ta bort undantagsbestämmelserna som ger verksamheter som varit i bruk innan 2019 möjlighet att slippa släppa ut hästarna. Hästar har rätt till daglig utevistelse en stor del av dygnet, sällskap och fysisk kontakt när de är ute och de ska slippa att stå uppbundna.


I Djurskyddslagen står det tydligt att djurens naturliga beteende och 

välfärd ska främjas och hästföreskrifterna speglar inte detta.


Ett varmt tack till medlemmarna i Sverige Bettlöst som medverkade i en tankesmedja runt ämnet innan mötet med djurskyddet i stockholm.


Du kan läsa hela artikeln i sin helhet här!

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page